Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2015-11-12 15:20:38

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Kontinensünk északi felének időjárását ciklonok, illetve a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Emiatt arrafelé sok a felhő, és többfelé esik az eső, északkeleten pedig havazik. Ugyanakkor Európa déli felén anticiklon található. Ennek északi és középső területén sokfelé erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös az idő, délen és keleten azonban sokat süt a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, helyenként szitálás azonban előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, keleten általában 0 és +6 fok között alakul, de északkeleten többfelé napközben is fagy. Nyugat- és Közép-Európa térségében enyhébb az idő, a kora délutáni órákra többnyire 12, 19 fok közé melegszik fel a levegő. A legmelegebb délen van, ott 20, 25 fokot mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    --------------------------------------------------
    Éjszaka az ország nagy részén eleinte kevés lesz a felhő, majd hajnalban keleten ismét többfelé, a Dunántúlon kevesebb helyen köd képződik, néhol szitálás előfordulhat. Pénteken a köd feloszlása után általában változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de keleten helyenként tartósan megmarad a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, keleten azonban szitálás kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb pénteken a Kisalföldön élénkül meg a déli szél.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között várható. 
    A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 12 és 17 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon hűvösebb lesz.