Auguszta napja van. | 2024.03.29

OH: hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

2015-11-12 07:11:19

 

Végéhez közeledik az őszi érettségi időszak: az emelt szintű szóbelik után hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik.

 

    Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit a november 16. és november 20. közötti időszakban - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott nap(ok)on - bonyolítják le.
    A fenti időszakban 119 érettségiztető telephelyen, 148 vizsgabizottság előtt közel 4.500 középszintű szóbeli vizsgát tartanak.
    A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.
    A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - fellebbezést nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve - jelezte az Oktatási Hivatal.
    Az őszi érettségik október 9-én kezdődtek, a diákok együttesen csaknem 11 100 vizsgát tesznek le, ebből mintegy 3200 emelt szintű, 7900 pedig középszintű. Az elmúlt évi őszi vizsgaidőszakhoz képest az emelt szintű vizsgák száma 20 százalékkal, a középszintűeké pedig 7 százalékkal nőtt.