Emma napja van. | 2024.04.19

A szociális munkásokat ünnepelték

2015-11-11 18:26:05

A szociális munka napja alkalmából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltsége ünnepséget rendezett Miskolcon, az Avasi Gimnáziumban. Ünnepi beszédet mondott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke. 

A Himnusz közös eléneklését követően az Egressy Béni Zeneiskola növendékei adtak műsort, majd Radomszki Lászlóné megyei igazgató köszöntötte a vendégeket. „Hamar elröppent egy év” – jegyezte meg, miközben kellemes és szívszorító érzéseket kiváltó fotókat vetítettek mögé. Kiemelte, hogy nagy szakmai alázattal, felelősségteljes, áldozatos munkát végez megyeszerte a több, mint 1800 kollégája. Megköszönte a partnerek támogatását.

[1496_3.jpg] szoc0.jpgTörök Dezső megköszönte a rászorulókért, megyénkért, Magyarországért végzett munkát (A képre kattintva képtár nyílik.)

Benedek István Zsolt országos főigazgató-helyettes az önzetlenséget, szimpátiát, szeretetet és elhivatottságot emelte ki, mint a szociális ágazatban dolgozók közös jellemzőjét, akik munkájukkal, mentalitásukkal követendő példát állítanak a társadalom elé. Ez több, mint egy foglalkozás – ahogy fogalmazott nagybetűs hivatás. Az alkalmat megragadva megköszönte a kollégák áldozatos munkáját.

[1496_2.jpg] szoc3.jpgNagy sikert aratott a műsor (A képre kattintva képtár nyílik.)

Török Dezső az emberség  fontosságát emelte ki, amikor arról szólt: „a korrekt szakmai munkán túl sokszor a másik ember szeretetére, nagyfokú empátiára is szükség van, hogy meg tudják oldani a problémákat.” Társadalmi szempontból kimagasló fontosságú munkát végeznek, amikor segítő kezet nyújtanak a rászorulóknak.  A szociális munkások valójában a „társadalom orvosai.”    Ezért köszönet illeti az ágazatban dolgozó valamennyi személyt.

[1496_1.jpg] szoc2.jpgSok nő dolgozik a szociális ágazatban (A képre kattintva képtár nyílik.)

„Sokszor elmondták már, hogy nem könnyű látni annak értékét, ami állandóan a szemünk előtt van”- idézte a közgyűlés elnöke Selma Lagerlöf svéd írónőt. Ez igaz a szociális munkások tevékenységére is az év 364 napján, a mai viszont kivétel: a köszöneté és az ünnepé.

[1496_0.jpg] szoc5.jpgAz elismerést átadók és az ünnepeltek közös képe (A képre kattintva képtár nyílik.)

A beszédek után a Szinva Art Társulat mutatta be nagy sikerrel néptáncra alapozott műsorát. Ezt követően főigazgatói dicséretet és emléknapot adtak át mintegy másféltucat dolgozónak. Az  ünnepséget az Egressy Béni Zeneiskola tanulói zárták.