Emma napja van. | 2024.04.19

Paralimpia 2016 - Bemutatták a K&H Mozdulj! program díjazottjait

2015-11-11 15:55:40

 A K&H Mozdulj! paralimpiai kártyaprogram keretében Váczi Anita kajakozó, Pap Bianka Marina úszó és Gergácz Enikő cselgáncsozó részesült fejenként bruttó 800 ezer forintos támogatásban.

    Az ünnepélyes átadáson Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója arról beszélt, hogy a társadalmi felelősségvállaláson belül kiemelt figyelmet fordítanak a sportra, és a jövő évi, riói paralimpiához közeledve a K&H Bank immár 13. alkalommal támogatja ösztöndíjprogramjával a magyar paralimpikonokat és segítőiket.
    A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) ezüst fokozatú támogatója és a magyar paralimpiai csapat pénzintézete immár 9 éve szponzorálja a mozgalmat, és egyénileg is segíti a sportolók felkészülését. A vezérigazgató kifejtette: büszke arra, hogy a támogatottak között vannak olyanok, akik már megszerezték a riói indulási jogot.
    Szabó László, az MPB elnöke szerint nem szokványos, hogy egy szponzor olyan kitartóan, hosszú ideig álljon egy ügy mellett, mint a bank.
    Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a mostani támogatottak kiléte idén is közönségszavazáson dőlt el. Az egy hónapon keresztül tartó voksoláson a három kategória - felnőtt, reménység és felkészülést segítő - kilenc jelöltjére összesen 23 577 szavazat érkezett. A kategóriánként legtöbb szavazatot elért sportolók részesülhettek a 800-800 ezer forintos támogatásban, amelyet négy hónapon keresztül, havi bontásban, ösztöndíj formájában kapnak meg.
    A K&H Mozdulj! paralimpiai kártyaprogramban a VISA Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások esetén a bank minden elköltött 1000 forint után 1 forintot különít el a sportolók támogatására, és ezt az összeget ajánlja fel a díjazottaknak.
    Az idei díjazott a felnőtt kategóriában Váczi Anita, riói kvótával rendelkező kajakozó, a reménységeknél Pap Bianka Marina, szintén riói kvótás úszó, míg a felkészülést segítők között Gergácz Enikő cselgáncsozó, aki Szabó Nikolett látássérült cselgáncsozó edzéseit segíti.