Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: Magyarország nem fogja hagyni, hogy visszatoloncoljanak ide bevándorlókat

2015-11-11 14:19:45

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök bármennyire akarja, Magyarország nem fogja hagyni, hogy betelepítsenek, visszatoloncoljanak ide bevándorlókat.

    A kormánypárti szerdai közleményében ezt arra reagálva közölte, hogy Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke szerint Orbán-kormány politikája miatt menekültek százezreit toloncolhatják vissza Magyarországra. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, Németország bejelentette, hogy elkezdhetik a menekültek egy részének visszatoloncolását azokba az országokba, ahol regisztrálták őket.
    Molnár Csaba szerint Orbán Viktor ahelyett, hogy befogadna pár ezer menekültet, inkább azt kockáztatja, hogy akár több százezer menekültet is visszatoloncoljanak Magyarországra. Hozzátette: a DK szerint az uniós kvóta a felelős és Magyarország teherbíró képességével összhangban lévő megoldást, míg Orbán Európa-ellenes politikája a krízis fokozását szolgálja. Jelezte, a DK aláírásgyűjtésbe kezd a menekültkvóták, vagyis a tisztességes és emberséges európai megoldás mellett.
    A Fidesz úgy reagált: "a Brüsszelből pénzelt Gyurcsány Ferenc éppen Brüsszelből követeli, hogy nyissuk meg a kapukat a betelepítések előtt". Hangsúlyozták, hogy nem fogják hagyni, hogy visszatoloncoljanak ide migránsokat, akik Angela Merkel kancellár és az európai baloldali politikusok meghívására érkeztek és folyamatosan érkeznek Németországba.
    Közölték, sok más országgal szemben Magyarország a kezdettől fogva betartja az uniós törvényeket és megvédi Európa schengeni határait. 
    A Fidesz szerint Orbán Viktor és a visegrádi négyek többszöri javaslata ellenére az EU a mai napig nem engedi a közös határvédelmet a teljesen védtelen Görögországnál, ahol a bevándorlók belépnek az unió területére. 
    Közölték, nem fogják hagyni, hogy Brüsszel és az európai baloldal veszélyes bevándorláspolitikájának következményét Magyarországra hárítsák. A Fidesz törvényjavaslatának és aláírásgyűjtésének is az a célja, hogy megvédjék az országot az unió jogtalan és veszélyes betelepítési programjától - hangoztatták.
    Kedden a német belügyminisztérium közölte: Berlin a menedékkérők visszaküldésére vonatkozó előírást valamennyi származási országgal, így Szíriával kapcsolatban is követi, a dublini rendszerben részt vevő uniós tagországok közül pedig Görögországon kívül mindegyikkel kapcsolatban érvényesíti.