Emma napja van. | 2024.04.19

Mintegy százötven program lesz az idei győri Adventi Fesztiválon

2015-11-11 13:56:28

Mintegy százötven programot rendeznek az idei Adventi Fesztivál keretében Győrben november 27. és december vége között két helyszínen, a Dunakapu téren és a Széchenyi téren.

    A programokat ismertető szerdai sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy a Széchenyi tér a meghitt, szakrális hangulat helyszíne lesz a mindenki karácsonyfájával, az adventi koszorúval, a betlehemmel, a fényjátékkal, az állatsimogatóval és a kisvasúttal. A Dunakapu téren jégpályát állítanak fel, amely január végéig üzemel majd, emellett lesz állatsimogató, körhinta és hóember is. A kulturális programokat mindkét helyszínen és a Megyeház téren is kézműves kirakodóvásár egészíti ki. 
    A polgármester hozzátette: a városban zajló fejlesztések jól szolgálják az ünnep meghittségét. 
    Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei székhely a hagyományok őrzése terén kiemelkedik a régióban, a turizmusban betöltött teljesítménye pedig kiváló egész évben. Példaként említette, hogy tavaly a vendégéjszakák száma 340 ezer volt, amely az előzetes becslések szerint húszezerrel lesz több idén.
    Serfőzőné Tóth Andrea, a Győri Fesztivál és Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója a programokat részletezve elmondta, hogy az adventi időszakban a Széchenyi téren minden pénteken, szombaton és vasárnap kínálnak kulturális programokat. A legkisebbeknek vasárnap délelőttönként gyermekkoncerteket is tartanak. 
    Példaként említette, hogy ezúttal is megrendezik a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, ahol a magyarországi csoportok mellett Erdélyből és Szlovákiából is érkeznek betlehemesek. A Dunakapu téri mesemoziban népszerű gyermekmeséket, mint a Bogyó és Babócát vagy a Vukot vetítik majd, emellett Adventi varázslat címmel Szemere Zita, a Magyar Állami Operaház énekesnője és Ella István orgonaművész tart lemezbemutató koncertet.
    A negyvenszer tizennyolc méteres pályán egyszerre mintegy kétszáz ember tartózkodhat majd. A pályát vasárnaptól csütörtökig délelőtt tíz és este nyolc óra között, pénteken és szombaton pedig este tíz óráig lehet használni. Szombatonként hoki ügyességi bemutatót és közönségtalálkozót rendeznek a válogatott játékosokkal. 
    Domanyik Eszter, a győri polgármesteri hivatal városmarketing és programszervezési főosztályának vezetője az Adventi Fesztivált záró Szilveszteri Vigasságokról elmondta, hogy a 2015-ös évtől a Dunakapu téren búcsúzhatnak majd a győriek, ahol a Maxisun és a Star Machine zenekarok adnak koncertet.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó