Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy gyermekeit fojtogató százhalombattai nő ellen

2015-11-10 16:57:42

 

Több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki két kisgyermekét akarta megfojtani Százhalombattán - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

 

    Gyugyi Csilla közlése szerint a fiatal nő, aki prostitúcióból élt, illetve családjától, ismerőseitől kért pénzt, egyedül nevelte két gyermekét, akiket elhanyagolt, sőt bántalmazott is. A gyerekek óvodába nem jártak, gyakran a szomszédok adtak nekik enni, ő maga pedig gyógyszert szedett és ivott.
    A nő 2014 májusában költözött gyermekeivel egy százhalombattai albérletbe, amelyet augusztusban kellett elhagynia. Ekkor egész nap csomagolt, miközben több nyugtatót is bevett, majd az esti órákban búcsúlevelet írt, amelyben arra utalt, hogy gyermekeivel és magával is végez. A késő esti órákban a nő a két gyereket zsineggel addig fojtogatta, amíg azt hitte, hogy meghaltak. Ekkor megijedt és a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a mentőket; a nő is így tett.
    Az ügyészség álláspontja szerint a gyerekek csak azért maradhattak életben, mert az anya úgy vélte, a gyermekei meghaltak.
    A Pest Megyei Főügyészség több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével és kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolja a nőt - közölte Gyugyi Csilla.