Emma napja van. | 2024.04.19

Kamerát szerelt munkahelye női mosdójába egy zalaegerszegi férfi

2015-11-10 07:47:45

 

Tiltott adatszerzés bűntette miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki munkahelye női mosdójában szerelt fel kamerát - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

 

    A férfi a kamerát eredetileg azért vette, mert úgy érezte, egyes kollégái ártani akarnak neki, ezért elhatározta, hogy kideríti, kik állnak a lejáratása mögött.
    A 40 éves zalaegerszegi férfi gépkocsivezetőként dolgozott egy helybeli cégnél. A fokozott munkahelyi stressz miatt 2013-tól szorongásos, depressziós tünetekkel kezelték, idén év elején már több munkahelyi konfliktusa is volt.
    Interneten rendelt egy pendrive alakú, 16 GB-os memóriakártyát tartalmazó, mozgásérzékelős kamerát, hogy azt elrejtve felvételeket tudjon készíteni. A kamerát március végén be is vitte a munkahelyére, de meggondolta magát, és inkább a női mosdóban szerelte fel a kisméretű megfigyelőeszközt.
    Az elképzelése az volt, hogy a kolléganőit intim helyzetekben rögzítő felvételeket "stresszoldásra" használja majd fel. Az eszközt a lámpa mellé szerelte fel, és sikerült is azzal három kolléganőjéről felvételeket készítenie. A negyedik nő azonban észrevette a kamerát, leszerelte és átadta munkahelyi vezetőjének.
    A cég vezetése az eset után azonnali hatállyal megszüntette a férfi munkaviszonyát.
    A Zalaegerszegi Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat. A szakértői vélemény szerint a férfit pszichés állapota csak enyhe fokban korlátozta abban, hogy felismerje cselekménye következményeit - derül ki a zalai főügyészségi közleményből.