Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés a Magyar Közútnál

2015-11-06 09:46:08

 

Több mint kétmilliárd forintból alakította át vállalatirányítási rendszerét a Magyar Közút Nonprofit Zrt.: az Integrált úthálózat-üzemeltetés megvalósítás (INTUT) projekt teljes értéke bruttó 2,15 milliárd forint volt, amelyből 1,8 milliárd forint európai uniós támogatás - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

 

    A projekt 10 hónap előkészítés után 11 hónap alatt készült el. Az új rendszerben már elindult a munkavégzés, januártól pedig már "minden közutas munkavállaló az új vállalatirányítási modellben fogja végezni napi tevékenységét" - fogalmazott közleményében a társaság. 
    A  fejlesztés egyebek között kiterjedt az információszolgáltatásra: gyorsabban és több információhoz juthatnak közlekedők a torlódások, balesetek megelőzése érdekében. Bevezetnek az üzemeltetést közvetlenül támogató két alkalmazást is, amivel több mint 10 korábbi, kisebb, egymástól elszigetelten működő, elavult szakrendszer megszűnik. A fejlesztéssel kevesebb időt kell az adminisztrálásra fordítani, és több idő jut a munkákra és ellenőrzésekre - írták.
    A Magyar Közútnál a vállalatirányítási rendszer elsősorban a fő tevékenységet támogató rendszer, amely a napi alapfeladatok - kátyúzás, útállapot javítás, téli síkosságmentesítés, karbantartás - vezénylését végzi, erőforrás felhasználását dokumentálja és támogatja a tevékenység elszámolását is.
    A Zrt. mintegy 6800 dolgozót foglalkoztat, a 2014-es nettó árbevétele 46,2 milliárd forint volt.