Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rétvári: veszélyes a bevándorlókra alapozni a demográfiai helyzet megoldását

2015-11-06 07:14:48

 

Veszélyes a bevándorlókra alapozni az európai demográfiai helyzet javítását, a kormány inkább a családok megerősítésében látja a megoldást - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 

    Az államtitkár elmondta: Magyarország a demográfiai helyzet megoldását a családbarát ország kialakításával kívánja megoldani, és ennek érdekében ösztönzik, támogatják a gyermekvállalást. Egy másik, ettől eltérő modell szerint viszont 20-30 éves férfiak Európába hívásával lehet megoldani ezt az európai demográfiai krízist.
    Mi az utóbbiban nagyon nagy veszélyt látunk - szögezte le Rétvári Bence. Kifejtette: e szerint a modell szerint Európa átáll egy olyan üzemmódra, hogy mindig befogadja ezeket az embereket, így ötven vagy száz év múlva is szüksége lesz a bevándorlókra, ezáltal pedig folyamatosan eltűnik az európai civilizáció, ami miatt Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz - tette hozzá.
    Mint mondta, a csütörtökön kezdődött háromnapos Budapesti Demográfiai Fórumon a résztvevők egyetértettek abban, hogy az európai demográfiai krízis nem oldható meg tömeges bevándorlással, hanem belülről, európai erőforrásból kell megoldani, a családok támogatásával.