Emma napja van. | 2024.04.19

Illegális bevándorlás - Salzburg városa ismét megtelt

2015-11-05 18:15:35

 

Salzburg városa ismét megtelt migránsokkal, csütörtök délután 3200-an vártak arra, hogy továbbutazhassanak Németország felé.

    A belügyminisztérium közlése szerint még további 1500-an érkezhetnek buszokkal a városba a stájerországi Spielfeld határátkelőtől. Salzburg polgármestere szerint a város befogadásának határához érkezett.
    A Salzburg tartományban lévő freilassingi átkelőhöz 1400-an érkeztek szerdán. Csütörtök délután a freilassingi határátkelőtől két kilométerre lévő átmeneti befogadóhelyen kétezer ember várta, hogy továbbutazhasson.
    A városban szerdán háromezren éjszakáztak három befogadóközpontban. Ennyien még nem töltötték az éjszakát a településen. Csütörtökön Salzburgban a belügyminisztérium kérésére 700 menekültet helyeztek el a Schwarzenberg kaszárnya területén berendezett táborban, négyszáz embert Kufsteinben szállítottak, 200-at pedig felső-ausztriai határátkelőkhöz.
    Ennek ellenére kevesebben utaztak tovább Ausztriából Bajorországba a hét elejéhez képest, hétfőn 8500-an, szerdán hatezren érkeztek Németországba.
    Jelenleg a német-osztrák határ mentén öt ponton zajlik a menekültek rendezett átutaztatása, a salzburgi Oberndorfból már nem, azonban a tiroli Kufsteinból indítanak migránsokat Németország irányába.
    Szerdán 3500-an lépték át az alsó-bajországi határt Neuhaus am Inn, Simbach és Wegscheid határátkelőknél, 2100-an a felső-bajorországi Kiefersfelden és Freilassing településeknél utaztak be az országba.
    Kiefersfelden településre a Tirol tartományban fekvő Kufstein határátkelőjétől érkeztek, ez az átkelő szerda óta üzemel újra, aznap ezer menekült lépte át itt a határt. A tiroli rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg nyugodt a helyzet, a határ mentén felállított sátorban 600-an várják, hogy továbbutazhassanak. A tiroli tartományi vezető csütörtökön jelentette be, hogy még karácsony előtt téliesítik az itt felállított sátrakat.
    A karintiai Klagenfurtnál 450 fő elhelyezésére alkalmas csarnok megnyitásáról döntöttek, az új befogadóhelyet az állam saját hatáskörben jelölte ki. A szálláshely várhatóan november végétől üzemel majd.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó