Emma napja van. | 2024.04.19

Lázár: lehetőséget kell teremteni a tehetségek kibontakozására

2015-11-05 17:13:10

 

A politika dolga, hogy lehetőséget teremtsen a tehetségek kibontakozására - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a TALENTn Tehetségfórum budapesti állomásán, csütörtökön a Várkert Bazárban.

 

    Lázár János köszöntőjében hangsúlyozta: nagy szüksége van az országnak a fiatal tehetségekre - idézték a miniszter szavait az esemény szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    "Versenyhelyzetben vagyunk Közép-Európában, és versenyben van kontinensünk is" - fogalmazott Lázár János, hozzátéve, az ország legfőbb erőforrása az ember, a tehetségek jelentik az ország versenyképességét, ezért kell kiemelt figyelmet szánni a tehetséggondozásra.
    A miniszter kiemelte, tehetségesnek lenni önmagában nem elég, a tehetségnek a lehetőséggel is találkoznia kell. "A kormány felelőssége, hogy megteremtse a tehetségek számára szükséges lehetőséget, és utat nyisson előttük. A Miniszterelnökség minden támogatást megad ehhez" - mondta Lázár János.
    A szervezők emlékeztettek: második alkalommal kínál lehetőséget a fiatal tehetségek találkozására a TALENTn Tehetségfórum. A Széchenyi 2020 keretében támogatott program ötven kiválasztott, tehetséges fiatalnak biztosít lehetőséget egy hat hónapos mentorprogramban való részvételre. A mentorok a kulturális, tudományos és gazdasági élet elismert személyiségei.
    A TALENTn Tehetségfórum a budapesti rendezvény után további öt egyetemi városba, Debrecenbe, Szegedre, Pécsre, Győrbe és Dunaújvárosba "látogat el" novemberben.