Auguszta napja van. | 2024.03.29

Illegális bevándorlás - Kerítésre van szükség Ausztriában is az Osztrák Szabadságpárt vezetője szerint

2015-11-04 19:17:30

Heinz-Christian Strache kijelentette: "Ausztria lassan már olyan, mint egy banánköztársaság vagy egy rendezvényszervező cég, amely kiszolgálja a migránstömegeket". Strache szerint az a kérdés, hogy hónapok óta mit csinált az EU a külső uniós határoknál. 
    Arra az újságírói kérdésre, hogy hol képzeli el a kerítést, úgy válaszolt: mindenhol, ahol nagy számú illegális bevándorlás zajlik. A magyarországi kerítést pozitív példaként említve úgy vélte: a kerítés olcsóbb, mint a tömeges illegális bevándorlás. 
    A menekültek regisztrációjával kapcsolatban elmondta: be kell tartani a törvényeket, azonban úgy látja, ez most nem történik meg sem Spielfelden, sem az unió külső határainál. Szerinte úgy zajlik minden az országban, mintha az állami csempészszervezet működne. 
    Az FPÖ vezetője kijelentette: a menekültek csupán tíz százaléka származik szíriai háborús övezetből, a többiek egyéb országokból jöttek. 
    Szerdán a határhoz látogatott Josef Ostermayer kancelláriaminiszter és a stájerországi tartományi vezető Michael Schickhofer is. A burgenlandi születésű, szociáldemokrata miniszter elmondta: határkerítés és őrtornyok mellett nőtt fel, azonban a mai Európában ezeknek nincsen helye. 
    Spielfeldnél szerda késő délután 1300-an tartózkodtak és várták, hogy továbbutazhassanak. A szomszédos Bad Radkersburgnál 530-an voltak. 
    Jelenleg a német-osztrák határ mentén ismét öt ponton zajlik a menekültek rendezett átutaztatása, a salzburgi Oberndorfból már nem, azonban a tiroli Kufsteinból indítanak menekülteket Németország irányába. 
    Salzburgnál szerdán a korai órákban 1100 menekült és 210 menedékkérő várakozott, kora délután 980 menekült és 120 menedékkérelmet benyújtott migráns volt.