Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egyiptomi lap: robbanás történt a szerencsétlenül járt orosz gép hajtóművében

2015-11-04 15:25:28

 

A fekete dobozok adatai szerint robbanás történt a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgép hajtóművében a gép lezuhanása előtt - jelentette szerdán az al-Maszri al-Jóm című egyiptomi napilap honlapján bírósági forrásokra hivatkozva.

    A hír szerint a fekete dobozok adatait már kedden letöltötték és az egyiptomi, illetve az orosz főügyészből, valamint az egyiptomi, orosz, francia és ír szakértőkből álló kutatócsoport még aznap éjjel megvizsgálta az eredményeket.
    Az al-Maszri al-Jóm forrása szerint "robbanás történt a repülőgép hajtóműjében, a detonáció okát azonban csak a műszaki vizsgálatoknak, a baleset helyszínén készült felméréseknek, illetve a holttestek és a holttesteken talált anyagok szemrevételezésének eredményei fogják majd meghatározni".
    A nevének elhallgatását kérő forrás szerint egyelőre semmi jel nem utal terrortámadásra, és rámutatott: a leletek jelenleg zajló vizsgálata során ki fog derülni, hogy valamilyen robbanóanyag okozta-e a detonációt, vagy hiba történt a légi jármű gépezetében.
    Azt is elmondta, hogy a fekete dobozok nem rögzítettek a pilóta által az irányító toronynak leadott vészjelzést. Ugyanakkor az adatok kiértékeléséből az már kiderült, hogy a gép nagyon nagy sebességgel süllyedt. Mindez a szakértő szerint arra utal, hogy hatalmas robbanás történt, amely a repülő összes hajtóművét egyszerre működésképtelenné tette, a gép egyik oldalát lángokba borította, egy darabját pedig kiszakította.
    A kutatócsoport szerdán újból a baleset helyszínére sietett, amelyet immár harmadik alkalommal vizsgálnak meg.