Ervin napja van. | 2024.04.26

Pártok-Fidesz Fidesz: Az LMP rendre a posztkommunisták oldalára áll

2015-11-03 16:16:29

 

A Fidesz szerint az LMP az, amely rendre "a posztkommunisták, a szocialisták és gyurcsányisták oldalára áll a magyar családok helyett", míg a nagyobbik kormánypárt az elmúlt öt évben azért dolgozott, hogy befejeződjön a rendszerváltás, "lezáruljon a posztkommunisták és liberálisok korszaka".

    A Fidesz kedden közleményben reagált az LMP társelnöke, Schiffer András szavaira, aki aktanyilvánosságot biztosító javaslatuk sokadik elutasítása után azt mondta: a kormánypártoknak nem érdeke, hogy a társadalom tisztán lásson abban, a kommunista állambiztonság hogyan befolyásolta a politikai, gazdasági rendszerváltást, a volt pártállami személyek hogyan járultak hozzá az állam "szétlopásához", mesés meggazdagodásokhoz.
    A Fidesz válaszul azt közölte: az elmúlt öt évben azért dolgoztak, hogy végre polgári berendezkedés legyen Magyarországon, "befejezzük a rendszerváltást, lezárjuk a posztkommunisták és liberálisok korszakát, akik minden idők legkorruptabb és kudarcokkal teli kormányzását követték el".
    Szerintük a gazdasági, a pénzügyi, a jogi, a társadalmi reformok mind a polgári berendezkedést szolgálják, és a reformok működnek. "A rendszerváltást befejeztük, Magyarországot megmentettük a gazdasági összeomlástól, egyre többen dolgoznak, erősödött a rend, a szociális biztonság, megszüntettük a kommunista vezetők előjogait, kárpótoltuk a még élő áldozatokat, visszaszereztük a nemzeti önrendelkezést és számos, a baloldal által elherdált nemzeti vagyont" - értékeltek.     
    Mint írták, Magyarország annak ellenére érte el ezt az eredményt, hogy az olyan új pártok, akik korábban "szebb jövőt" hirdettek és azt ígérték, "lehet más a politika", mégis rendre a posztkommunisták, a szocialisták és gyurcsányisták oldalára állnak a magyar családok helyett.