Emma napja van. | 2024.04.19

Mexikói Nagydíj - Rosberg ezúttal legyőzte Hamiltont

2015-11-02 07:10:11

 

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Mexikói Nagydíjat a harmadik világbajnoki címét egy héttel ezelőtt bebiztosító csapattársa, a brit Lewis Hamilton előtt.

 

    A 30 éves Rosbergnek ez volt az idei negyedik, pályafutása során pedig 12. futamgyőzelme, s visszavette az összetett pontverseny második helyét honfitársától, az ezúttal pont nélkül záró Sebastian Vetteltől (Ferrari).
    A harmadik helyen Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája fejezte be az F1-es versenynaptárba 23 év után visszatérő mexikóvárosi viadalt.
    A rajtot Rosberg és Hamilton is jól kapta el, előbbi megtartotta a vezető pozíciót a hosszú célegyenes utáni első kanyarban, a harmadik helyről startoló Vettel azonban ütközött Daniel Ricciardóval (Red Bull), defektet kapott, s szinte a mezőny végére csúszott vissza.
    Az első kör végén így Rosberg, Hamilton, Danyiil Kvjat (Red Bull) volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje. Utóbbi a 22. körben letudta a kerékcseréjét, Rosberg a 27., Hamilton a 29. körben járt a boxban, s a sorrend ezt követően sem változott, előzésekre és párharcokra csak a középmezőnyben került sor.
    A hajrához közeledve az eredeti, egy boxkiállást tartalmazó taktikát felülírva a csapat újabb kerékcserére hívta Rosberget és Hamiltont, s bár utóbbi a mérnökével folytatott rádiós párbeszéd során értetlenkedett emiatt, mindkét versenyző megkapta az új gumikat.
    Az utolsó 20 kör Vettel balesetével, s az emiatt a pályára küldött biztonsági autóval kezdődött meg, a Safety Car megjelenésével többen a boxba álltak új gumikért. Vettelnek ezzel a kieséssel megszakadt a sorozata, az idény eddigi 16 futamából ugyanis mindet befejezte, a mezőnyből egyedüliként.
    A biztonsági autó 15 körrel a leintés előtt engedte útjára a mezőnyt, s az újraindításnál Rosberg az élen maradt, Kvjat azonban elveszítette a harmadik helyet, a finn Valtteri Bottas (Williams) az első adandó alkalommal megelőzte.
    Hamilton az utolsó körökre nagyon közel került Rosberghez, de megelőzni nem tudta.
    A vb két hét múlva, Brazíliában folytatódik az idény utolsó előtti versenyével.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó