Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták a felújított Ózdi Rendőrkapitányságot

2015-10-29 18:04:02

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósult meg az Ózdi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.

Ünnepi beszédet mondott Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője

A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság (Ózdi Rendőrkapitányság) épületének, a kor igényeinek megfelelő, energetikai felújítását célozta meg.

Az ünnepségen (többek között) a környező települések polgármesterei, a projektben részt vevő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Belügyminisztérium és a kivitelezésben részt vevő cégek vezető tisztségviselői vettek részt.

A fejlesztést az indokolta, hogy a rendőrkapitányság épülete energetikai szempontból nem volt kellően hatékony, a fűtési rendszer, külső homlokzati nyílászárók és a hőszigetelés sem felelt meg a mai kor követelményeinek. A korszerűtlen rendszerek együttes hatása következtében magas volt az épület fenntartási költsége.
A korszerűsítés során megtörtént a fűtési rendszer részleges felújítása, a kazánok cseréje, a homlokzatok, valamint a zárófödém hőszigetelése, a külső homlokzati nyílászárók cseréje és a fényforrások korszerűsítése. A nagyobb energetikai hatékonyság elérése érdekében napelemes rendszer is telepítésre került.

A fejlesztés elsődleges célja, az volt hogy a rendőrkapitányság épülete megfeleljen a kor hőtechnikai követelményeinek, javuljon az energiahatékonysága, ezáltal csökkenjen a fenntartás költsége. A beruházás hatására az épület energetikai besorolása D osztályról (követelményt közelítő) A+ osztályra (fokozottan energiatakarékos) javult, így a beruházás eredményeképpen a meglévő állapothoz képest mintegy 80%-os megtakarítást realizálnak.

Az épületet Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át.


A megvalósult korszerűsítéssel a projekt az EU2020 célkitűzésein belül hozzájárul az energiahatékonyság fejlesztéséhez.

A felújított Ózdi Rendőrkapitányság

Az eseményről készült összefoglaló: