Andrea napja van. | 2024.04.18

Alvázvédőt fejlesztett ki a Graboplast

2015-10-28 09:42:11

 

A magyar autógyártók igényének jelentős részét kielégítő alvázvédő bevonatot fejlesztett ki a Graboplast, a termékből évente 4 ezer tonnát képesek előállítani a vállalat győri gyáregységében - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

    A társaság tájékoztatása szerint több éves kutatás-fejlesztés eredményeként fejlesztették ki a speciális PVC porból, lágyítóból és egyéb komponensekből álló anyagot.
    A Graboplast a Magyarországon működő autógyárakkal tárgyalásokat folytat a beszállítói pozíció elnyeréséért, illetve az új termékkel megjelenik a vállalat külföldi piacain.
    A vállalat közölte, fejlesztéseihez a magyar kormány egyedi kormánydöntése alapján 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott. Az összeg felhasználásával 2017 végéig 8,7 milliárd forintos beruházást hajtanak végre, 120 új munkahely létrehozásával.
    A beruházási program legnagyobb eleme a Tatabányán épülő új gyár, de jelentős fejlesztéseket végeznek a társaság kecskeméti gyáregységében is.
    A Graboplast Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik gyárakkal, 600-nál több munkatársat foglalkoztat, 2014-ben 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el.
    A társaság a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók. Termékeiket öt kontinens 80 országában értékesítik.