Gedeon napja van. | 2024.03.28

Osztrák belügyminiszter: "természetesen kerítésről is szó van"

2015-10-28 07:38:20

 

"Természetesen kerítésről is szó van" - közölte az osztrák belügyminiszter az Ö1 osztrák közszolgálati rádió szerda reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy Ausztria erősíteni kívánja az osztrák-szlovén határ ellenőrzését.

    "Természetesen kerítésről van szó, de nem arról, hogy lezárjuk a határt" - fogalmazott Johanna Mikl-Leitner, utalva arra az előző nap már elhangzott bejelentésére, hogy Ausztria "megerősített létesítményeket" hoz létre a határon, Ezek a létesítmények segíthetnek abban, hogy a menekültek rendezett, ellenőrzött formában lépjék át a határt - tette hozzá a miniszter.
    Johanna Mikl-Leitner kedden délután jelentette be, hogy "építési jellegű" műszaki munkálatok kezdődhetnek Ausztria déli határrészén, felkészülve arra a lehetőségre, hogy rosszabbodik a helyzet. Ebben a nyilatkozatában azonban a tárcavezető kerítésről még nem tett említést.
    A belügyminiszter szerdán kifejtette: Németország bejelentése, miszerint befogadja a szíriai migránsokat, indította el a nagy menekültáradatot.