WHO: rákkeltőek a feldolgozott hústermékek és "valószínűleg" a vörös hús is
2015-10-26 12:35:29
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
"Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek" - mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója.
Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.
Régebbi híreink
Képújság
Legfrissebb híreink
16:56
- NGM: a húsvéti időszakban is van lehetőség a lakásbiztosítások felülvizsgálatára16:10
- Magyarország évente több száz millió eurótól esik el, ami a kilométeróra-csalásokért kirótt bírságokból folyna be15:37
- A Valuska című operával tiszteleg Eötvös Péter emléke előtt az Operaház15:10
- Előzetes letartóztatásba került a tornanádaskai polgármester14:49
- Kék lesz a kilátó az autizmus világnapján14:22
- KNYF: nem tűntek el iratok az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben13:49
- Kórházba szállították a kigyulladt ököritófülpösi otthon füstmérgezést kapott lakóit13:20
- Fiatal tehetségek a Paloznaki Jazzpikniken12:51
- Kábítószer-kereskedőket fogtak el a szegedi rendőrök12:22
- Új alapokra helyezi együttműködését az adatmegosztás terén a KSH és a Közbeszerzési Hatóság
Mai legolvasottabb hírek
1.
- Varga Judit: Magyar Péter kukákat döntött az autója elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani2.
- 30 éve indult az első GSM szolgáltatás, ma már otthon is mobilnettel netezhetünk3.
- Új országos rekord született - Több százan doboltak egyszerre4.
- Újra lehet csónakázni Miskolctapolcán5.
- Érkeznek a gépjárműadós iratok
MTI hírfelhasználó
Hasznos linkek