Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gazdaság-Széchenyi Kártya Garantiqa: az idén 93,7 milliárd forint folyószámlahitelt igényeltek a Széchenyi kártya programban

2015-10-25 07:42:17

 

Az idén eddig a vállalkozások összesen 93,7 milliárd forint folyószámlahitelt igényeltek a Széchenyi kártya program keretében, valamennyi hitelt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalása mellett folyósították a bankok - közölte a garanciacég az MTI-vel.

    A társaság közleménye szerint népszerűek a Széchenyi kártya programban elérhető 25 millió forint feletti folyószámlahitelek is, ez év augusztusa óta 1,97 milliárd forint összegű hitelt vettek fel a vállalkozások.
    Nagy Róbert, a Garantiqa vezérigazgató-helyettese elmondta: a Széchenyi kártya folyószámlahitel esetében az igényelhető hitelkeret nagysága az eddigi érték duplájára, 50 millió forintra emelkedett, mivel egyre inkább nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyeknek 25 millió forintnál nagyobb folyószámlahitelre van szükségük a folyamatos működés zavartalan biztosításához. Már öt banknál van lehetőség a 25 millió forint feletti folyószámlahitel igénylésére - tette hozzá.
    Nagy Róbert szerint a Garantiqa konstrukciói lehetővé teszik, hogy ezek a hitelek valamennyi kis- és középvállalkozás részére kedvező fedezettel legyenek elérhetők.
    A Garantiqa a jövőben arra számít, hogy a vállalkozások hitelfelvételi kedvével párhuzamosan a kezességvállalásos konstrukciók iránti kereslet is nő - fűzte hozzá.