Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: a kvótarendszernek lehet katasztrofális következménye

2015-10-21 15:15:35

 

A kvótarendszernek lehet katasztrofális következménye, ezért a Fidesz támogatni fogja a kormányt abban, hogy lépjen fel az erről szóló uniós döntés ellen - írta a kormánypárti frakció az LMP nyilatkozatára reagálva.

    Schiffer András, az ellenzéki párt frakcióvezetője előzőleg azt mondta, hogy szerinte diplomáciai szempontból katasztrofális lehet a menekültügyi kvótarendszerről szóló uniós belügyminiszteri tanácsi döntés megtámadása, ha ugyanis a magyar kormány "tovább ugrál", Németország és Ausztria akár százezres nagyságrendben toloncolhat vissza menekülteket az országba.
    A Fidesz válaszul közölte: az uniós kvótarendszer elhibázott, bátorítja a bevándorlókat, az embercsempészeket, vagyis erősíti a népvándorlást és már a mostani hírek is a kvóták bukásáról szólnak, a számok ugyanis teljesen megalapozatlanok, a bevándorlók pedig nem hajlandóak együttműködni a hatóságokkal az uniós tagállamok közötti elosztásban. A kvótarendszerről hozott döntési mechanizmussal az EU ráadásul súlyosan megsértette a tagállamok függetlenségét, a nemzetállamok szuverenitását - magyarázta a kormánypárt, hozzátéve: szerintük minden országnak joga van eldöntenie, hogy kiket fogad be és kikkel akar együtt élni, ilyen döntést nem lehet a nemzetekre erőltetni.
    Kiemelték, hogy a kvótarendszernek lehet katasztrofális következménye. A kormánypárt továbbra sem tudja elfogadni azt és támogatja a kormányt az az elleni fellépésben.
    A Fidesz álláspontja szerint az első számú feladat Európa határainak védelme lenne. Először meg kell állítani a népvándorlást, a migránsokat pedig kizárólag önkéntesen és nemcsak Európának kellene befogadni - rögzítették a közleményben.