Emma napja van. | 2024.04.19

Kedvezményes hiteleket kínál a Budapest Mikrohitel Program

2015-10-21 14:47:17

 

Kedvezményes, évi 3,9 százalékos kamatozású hiteleket igényelhetnek jövő év elejétől a Magyarországon bejegyzett budapesti, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások a Budapest Mikrohitel Programban - közölte a programot indító Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) szerdán az MTI-vel.

    A közlemény szerint a program lényege, hogy ösztönözzék a fővárosi mikrovállalkozások fejlődését, növekedését és bővülését, hozzájárulva ezáltal Budapest gazdaságának élénkítéséhez, új munkahelyek teremtéséhez, a meglévők megtartásához.
    A mikrohitel 3-10 év futamidőre, beruházás esetén maximum 10 millió forintig ingatlanbiztosíték mellett vehető igénybe, felhasználható gépek, berendezések, más beruházások finanszírozására, ingatlan vásárlására, -építésre, -átalakításra, -felújításra, valamint tartós forgóeszköz biztosítására. Olyan vállalkozások nyújthatják be a kérelmet, amelyek előző éves nettó árbevétele nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot), valamint alkalmazottaik száma a 10 főt.
    A BVK beszámolt arról is, hogy az október 20-án meghirdetett program első fázisában üzletfejlesztési, a későbbi hitelfelvételre előkészítő szolgáltatásokkal is segít a közalapítvány. A bejelentkezett vállalkozások mentorálásban, személyre szabott tanácsadásban részesülnek, valamint kiscsoportos konzultációkon vehetnek részt, ahol fejleszthetik üzleti tervüket, kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb finanszírozási konstrukciót és felkészülhetnek a későbbi hitelkérelem benyújtására.
    A BVK nonprofit mikrofinanszírozási szolgáltatásainak fejlesztése - kiemelt figyelemmel a fiatal, a kreatív és a női vállalkozókra - része a Fővárosi Közgyűlés által nyáron elfogadott, a 2015-2021-es időszakra vonatkozó Budapest gazdaságélénkítési és munkahelyteremtési stratégiájának.