Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-előrejelzés Időjárás-jelentés

2015-10-21 11:58:33

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------

    Az elmúlt napok csapadékos időjárását okozó ciklon északkelet felé helyeződve elhagyta a Kárpát-medencét. Hatása már Ukrajnában, Dél-Lengyelországban érvényesül, ahol sokfelé esik az eső. A ciklonális mező következtében sok a felhő a Földközi-tenger nyugati, déli medencéjében is, de ott jóval enyhébb az idő, délutánra 20, 24 fok közé melegszik fel a levegő. A kontinens északnyugati, északi része felett is ciklonok alakítják az időjárást, a gyakran változó felhőzetből eső, zápor alakul ki. Ugyanakkor a szárazföld nyugati partvidékére magasnyomás nyúlik be, és anticiklon található az Ural előterében is. Csütörtök estig a Kárpát-medencében is anticiklonális hatások érvényesülnek, számottevő csapadék nem lesz, viszont tovább erősödik az éjszakai lehűlés.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig
    ----------------------------------------------------

    Szerdán gyengén és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. A kezdetben zártabb felhőzet a nap folyamán szakadozik, csak néhol alakulhat ki gyenge eső. Éjszaka elsősorban a Duna-Tisza közén többfelé köd képződik. Csütörtökön a köd feloszlása után az ország nagy részén kisüt a nap, jelentős felhőzet-növekedés este északnyugaton lehet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél napközben a Dunántúlon megélénkül.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben, illetve a tartósan derült területeken gyenge fagyra is számítani kell.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 10 és 14 fok között valószínű.