Emma napja van. | 2024.04.19

Együtt: 2018-ban a Fidesz legyőzhető, de ehhez új ellenzék kell

2015-10-17 11:19:31

A pártelnök az Együtt - a Korszakváltók Pártja szombati küldöttgyűlésén elmondott vitaindító beszédében azt mondta: 2015 egy elvesztegetett év, nőtt a megosztottság és az ország lemaradása, miközben lassult a növekedés. 
    Véleménye szerint 2016 sem lesz a változás éve, és mára bizonyossá vált, hogy a "magyar populista jobboldal" két pártja, a Fidesz és a Jobbik egyaránt "zsákutcás jövőt" kínál az országnak.     
    Szigetvári Viktor kijelentette: jelenleg a kormányváltást akarók vannak többségben Magyarországon, de ők erőteljes, új ellenzéki politizálást szeretnének, és ehhez mindenkitől nagyobb elszántságra van szükség. Az ellenzék változatlanságában senki sem érdekelt, aki kormányváltást akar, "aki nem változik, az Orbán Viktornak a kottájából játszik" - mondta.
    Tanulva a 2014-es választásból, világosan kimondják: ugyanúgy, ugyanazokkal, ha nem változnak meg, még egyszer nem fognak össze - közölte az Együtt - a Korszakváltók Pártjának elnöke. Hozzátette: a győzelemhez mindenkinek változnia kell, és csak a változás után érdemes együttműködni, különben nem lesz új, győztes választási szövetség a Fidesszel szemben.
    Arra is kitért, hogy ha netán egyedül maradnak 2018-ra, akkor sem szabad megijedniük, mert önállóan is készen fognak állni a megmérettetésre. 
    Azt is kiemelte, hogy sem idén, sem a jövőben nem foglalkoznak mások belső ügyeivel, "semmi hatalmi harc a koncon az ellenzéki marakodásban". A politikus szerint a további aprózódás, a nyilvánosság előtt folytatott pártközi vagy párton belüli harc káros. Az Együtt politikusai csak akkor szólnak kritikusan a nyilvánosságban, ha valaki a jobboldali populizmusra baloldali populizmussal válaszol - tette hozzá.