Auguszta napja van. | 2024.03.29

Indul a kiválasztás a hivatásos gépjárművezetői képzésre

2015-10-16 09:07:05

 Elindult pénteken a kiválasztás a kormány által támogatott hivatásos gépjárművezetői képzésre, amelyre eddig már több mint 23 ezren jelentkeztek - mondta Pákozdi Szabolcs, a programot meghirdető Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek. 

    Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szeptemberben jelentette be, hogy mintegy ötmilliárd forintos európai uniós és hazai forrásból 6000 ember gépjárművezető-képzését finanszírozza a kormány. 
    Pákozdi Szabolcs kiemelte, hogy a program a közúti fuvarozásban jelentkező munkaerőhiány kezelését hivatott elősegíteni. A regisztrációk feldolgozása és a program részleteinek kidolgozása megtörtént, így péntektől az első csoportos tájékoztatókkal a megvalósítás is megkezdődik - tette hozzá. 
    A csoportos tájékoztatókat követően többlépcsős kiválasztási folyamat (például egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat) segítségével választják ki azt a 6000 embert, akik államilag támogatott képzések keretében szerezhetik meg a C+CE típusú jogosítványt és a gépjárművezetői képesítési igazolványt. 
    A programhoz továbbra is csatlakozhat minden 21. életévét betöltött, minimum alapfokú végzettséggel és legalább 2 éves "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkező érdeklődő a www.ofa.hu honlapon keresztül elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével - ismertette az ügyvezető igazgató.