Valter napja van. | 2024.07.16

Június végéig lehet jelentkezni A gyepek titkai fotópályázatra

2024-07-10 19:22:00

Június 30-áig lehet jelentkezni a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei által ötödik alkalommal meghirdetett gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatását, népszerűsítését célzó fotópályázatra.

Az Európai Unión belül Magyarországon a legnagyobb a gyepek változatossága, amely a homokpusztai és szikes gyepektől, az erdős sztyeppen és az ártéri kaszálókon át a dombvidéki legelőkig és a hegyi kaszálórétekig terjed. Magyarország első természetvédelmi témájú LIFE integrált projektjében széles szakmai összefogással dolgoznak a szakemberek ezen élőhelyek hosszú távú megőrzéséért - írta a Herman Ottó Intézet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint a Grassland-HU LIFE integrált projekttel kapcsolatban indított A gyepek titkai című pályázaton tájképek, pásztorélet és négy évszak a gyepeken kategóriában várják a pályaműveket.

A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára, valamint a gyepeket fenntartható módon hasznosító, a gyepeket védő helyi emberekre.

Egy pályázó legfeljebb öt, saját maga által készített digitális fényképpel nevezhet, amelynek teljes felhasználási jogával rendelkezik.
A pályázatra jelentkezni és fényképeket feltölteni www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat weboldalon lehet.
A pályázaton való részvétel ingyenes, nincs nevezési vagy regisztrációs díj - áll a közleményben.