Erik napja van. | 2024.05.18

Szolgáltatás az adóelőnyök miatt kedvelt végzett bizalmi vagyonkezeléshez elsők között a K&H privátbanknál

2024-04-20 12:05:00

A nemzetközi porondon már bevált speciális, bizalmi vagyonkezelési szolgáltatások biztosítják a jelentősebb vagyonok védelmét és gyarapodását. Az itthon is, főként az adóelőnyök miatt egyre népszerűbb megoldáshoz kínál új számla és szolgáltatás csomagot a K&H kiemelt privátbanki ügyfeleinek. Mostantól a magánszemély bizalmi vagyonkezelőket is kiszolgálják, az üzletszerűen működő cégek és a nem üzletszerű jogi személyek mellett.

Nemzetközi szinten már megszokott és népszerű az úgynevezett bizalmi vagyonkezelés, amely főként a nagyobb magán- és családi vagyonok hosszú távú védelmét, értékmegőrzését és gyarapítását biztosítja.

A bizalmi vagyonkezelés végezhető üzletszerűen, a bizalmi vagyonkezelő cégeken keresztül, ugyanakkor nem üzletszerűen, MNB bizonyítvánnyal is cégként vagy magánszemélyként. Ez utóbbihoz kínál új szolgáltatást a K&H privátbanki ügyfeleinek.

„Magyarországon az elmúlt időszakban fokozott igény mutatkozott erre a szolgáltatásra, ezért is tettük elérhetővé az elsők között privátbanki ügyfeleink körében, a magánszemély bizalmi vagyonkezelőknek szóló számla- és szolgáltatáscsomagunkat. Így most már az üzletszerű vagyonkezelők és a nem üzletszerű jogi személyek mellett a magánszemélyeket is ki tudjuk szolgálni” - mondta Ábrahám András, a K&H privátbank vezetője.

Egykapus megoldás

A magánszemély bizalmi vagyonkezelők forint, deviza és értékpapírszámlát is vezethetnek. Emellett a vagyon gyarapításához saját privátbankáruktól kaphatnak befektetési tanácsokat.

„Privátbankáraink jellemzően évek óta szoros, bizalmi kapcsolatban állnak az ügyfelekkel, ismerik a kockázatvállalási hajlandóságukat, családi kapcsolataikat, hosszútávú céljaikat, az általuk preferált eszközöket, így nem csak a vagyon gyarapítása szempontjából előnyös, hanem személyre szabott szolgáltatást is tudnak nyújtani” – tette hozzá a szakember.

Adóelőnyök és egyszerűbb kezelés

A bizalmi vagyonkezelés a több elemből álló nagyobb családi vagyonok kezelését egyszerűsítheti és még professzionálisabbá teheti. Ám a legnagyobb előnye, hogy adóelőnyökkel jár: általa könnyebbé válhat és kedvezőbb feltételek mellett valósítható meg a vagyonfelosztás és az öröklés, valamint lehetővé válik a generációkon átívelő felosztás, strukturálás, célja pedig lehet akár a hosszútávon fenntartható jótékonykodás is.