Erik napja van. | 2024.05.18

A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek

2024-04-19 16:03:00

Mérten János a kazincbarcikai Városvédők Egyesület polgármesterjelöltje közösségi oldalán közzétett videójában arról beszélt, hogy megválasztásuk esetén azonnal eltörölnék a magánszemélyeket érintő helyi adókat, és minden öregségi nyugdíjasnak, gyermekét egyedül nevelő szülőnek Karácsonykor, alanyi jogon, az új önkormányzat 50 ezer forintos támogatást fizetne.

- Célunk, Kazincbarcika folyamatos elnéptelenedésének a megállítása, a fiatalok visszacsábítása, olyan jogi és helyi adózási környezet kialakítása, amely elősegíti az új munkahelyek teremtését a városban. Visszaadjuk a kazincbarcikai embereknek mindazon szellemi és anyagi javakat, amelyeket az elmúlt 18 év alatt elvettek tőlünk. Kazincbarcikát visszaadjuk a kazincbarcikaiaknak-fogalmaz a Városvédők Egyesület elnöke.

A civil szervezet polgármesterjelöltje kilenc pontot osztott meg választási programjukból:

Megválasztásunk esetén, az alakuló ülést követen első döntéseink között:

1./ Azonnal eltöröljük a magánszemélyeket terhelő helyi adókat.

2./ Karácsonykor minden öregségi nyugdíjra jogosult, minden gyermekét egyedül nevelő szülő, alanyi jogon – nem kell külön kérni – 50.000 Ft-os támogatásban részesül!

3./ Az előző városvezetés által használt luxusautók bérletét és minden egyéb luxuskiadást azonnal megszüntetünk!

4./ Felállítunk egy 3 fős szakmai irányító stábot, melynek legfőbb feladatai a következők:

az önkormányzat valamint a helyi kis és középvállalkozások közti kapcsolattartás koordinálása, hogy a vállalkozások a munkahelyteremtő jellegű beruházásaik megvalósításában az önkormányzat minden eszközének támogatását élvezhessék

a kis-, és nagy vállalatok ipari parki megtelepedésének elősegítése

a vállalkozásbarát intézkedések megteremtésének előkészítése

a vállalkozás alapítások ösztönzése

5./ Megteremjük az átlátható és ügyfélbarát Önkormányzatot és ügyfélbarát Polgármesteri Hivatalt, helyreállítjuk a demokráciát Kazincbarcikán!

6./ A kazincbarcikai önkormányzat intézményeiben, cégeiben meghirdetett állások (nyitott pozíciók) betöltésénél a kazincbarcikai munkavállalók elsőbbséget élveznek.

7./ A jövőben csak olyan beruházások valósulhatnak meg, amelyek a kazincbarcikai emberek érdekeit, jólétét szolgálják!

8./ Pályázati úton nyújtott támogatások biztosításával segítjük a lakóépületek megújulását vagy korszerűsítését!

9./ Az új képviselő-testület hivatalba lépésének első napjától kezdve azon fog dolgozni, hogy Kazincbarcikán megálljon a város elnéptelenedése, elöregedése, és hazaköltözzenek a fiatalok!