Erik napja van. | 2024.05.18

Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között

2024-04-19 14:48:36

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.

A tájékoztatás szerint a MÁSZ rendszeresen közzéteszi a hazai és régiós üzemanyagárakat, így a lakosság hiteles tájékoztatást kaphat az árak alakulásáról. Az új kezdeményezés eredményeképpen a vásárlók könnyebben összevethetik az üzemanyagárakat - jelezték.

A szövetség bízik abban, hogy az árak nyilvánosságra hozatala segíti a hazai üzemanyagpiac összehasonlíthatóságát a környező országokkal - fogalmaztak a közleményben.

Az adatok elérhetők a szövetség honlapján, a www.petroleum.hu címen, valamint a későbbiekben visszamenőlegesen is megtalálhatók lesznek az Árinformációk menüpont alatt.

A honlapon elérhető táblázatban a 95-ös motorbenzin és a normál gázolaj árai találhatók meg Magyarország mellett hat országban, Ausztriába, Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

A MÁSZ április 18-i adatai szerint a 95-ös benzin Ausztriában, Szerbiában és Szlovákiában volt drágább, mint Magyarországon, a dízel pedig Ausztriában és Szerbiában.