Konrád napja van. | 2024.04.21

Áprilistól az MBH Bankban elérhető a vállalkozások számára az új, 0%-os kamatú 155 milliárd forintos GINOP hitelkeret

2024-04-02 11:41:00

Európai uniós forrásokból 155,54 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára a GINOP Plusz program részeként meghirdetett KKV Technológia Plusz Hitelprogramban. A kölcsön nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra, és április 30-tól igényelhető.

A KKV Technológia Plusz hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak támogatása, melyben a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek eddig akadályozták a finanszírozást.

A keretösszeg legalább 65%-át a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország régiókban megvalósuló projektek kapják, de a hitel a főváros kivételével az ország egész területén felhasználható.

„Az MBH Bank kiemelt feladatának tekinti a források gyors és hatékony piacra juttatását, hozzájárulva a nemzetgazdasági célok eléréséhez. Az előző programozási időszakban a bank jogelődeivel együtt több mint 27 ezer ügyféllel állt kapcsolatban, és több mint 560 milliárd forintot folyósított, így felkészülten áll az ügyfelek rendelkezésére a 154 fiókban országos lefedettségű MFB Pont Plusz hálózatán keresztül” – nyilatkozta Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese a hitelprogram részleteinek megjelenése kapcsán.

Mire lehet igényelni?

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja a KKV-k korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének támogatása. Ennek érdekében a hitelprogram keretén belül kihelyezett kölcsönből a vállalkozások az alábbi elszámolható költségekkel tervezhetnek:

  • technológiai korszerűsítésre szolgáló új tárgyi eszközök,
  • technológiai fejlesztéshez kapcsolódó új IKT-eszközök (számítógép, laptop, tablet, okostelefon),
  • elektromos jármű beszerzése,
  • immaterális javak beszerzése, képzési támogatás,
  • megújuló energiaforrást hasznosító új eszközök,
  • új megújuló energiatermelő eszközök beszerzése.

A vállalkozások által igényelhető kölcsön összege pályázatonként minimum 10 millió forint, maximum 100 millió forint lehet, a teljes futamidő alatt fix, 0%-os ügyleti kamat mellett. A hitelprogram keretében 2024. április 30-tól 2024. december 30-ig lehet kölcsönkérelmet benyújtani.

A kölcsönt olyan mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik, melyek legalább 5 főt foglalkoztatnak, illetve legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

Hol igényelhető hitel?

A pályázatok benyújtására 2024. április 30-tól nyílik majd lehetőség, az országszerte megtalálható MFB Pont Plusz hálózatban, az azt üzemeltető MBH Bank és Gránit Bank megjelölt fiókjaiban.

A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletes feltételeket és az igényléshez szükséges további információkat a www.mbhbank.hu/vallalatoknak/mfb-pont-plusz oldalon érhetik el, valamint a Hitelprogram felhívását a www.palyazat.gov.hu oldalon.