Gerzson napja van. | 2024.02.22

K&H: rekordszámú diák nevezett az idei pénzügyi vetélkedőre

2024-02-13 11:39:00

Rekordszámban, több mint 3000 csapatban, összesen 12 300 diák nevezett az idei K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre az ország minden részéből - közölte az MTI-vel kedden a K&H.

A közlemény kiemelte: a 2010-ben indított vetélkedő célja, hogy az általános- és középiskolás korosztály minél előbb beleássa magát a pénzügyekbe.

Az indulás óta eddig csaknem 900 település 2000 iskolájából összesen több mint 90 ezer diák vett részt. A jelentkezők száma évről-évre nő, a 9-11. osztályos diákok között a leginkább szembetűnő a változás: az egy évvel korábbihoz képest 72 százalékkal többen, összesen 4951-en neveztek - közölték.

A csapatok háromnegyede jelezte, hogy részt venne úgynevezett "mentor-programban", amikor a K&H helyi bankfiókjának munkatársa segíti a csapat további felkészülését a vetélkedőre - fűzték hozzá.

A K&H arról tájékoztatott: a verseny első fordulójának lezártát követően a legtöbb diákot felkészítő személynek járó elismerést Szántó Mihályné nyerte. Vezetésével a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolából 102 csapatban 439 gyerek versenyzett.

Az iskolai létszámhoz arányosítottan legtöbb diákot nevező iskola különdíjat a miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyerte el 244 diákkal.

Különdíjat kapott a géderlaki Szent László Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a hátrányos helyzetű kistérségben működő intézmény az iskolai létszámhoz képest a legtöbb diákot nevezte.

A vetélkedő első fordulójának lezárta után február 19-én folytatódik a K&H Vigyázz, kész, pénz! verseny.