Frigyes napja van. | 2024.07.18

Orbán sajtófőnöke Magyar Péter állításairól: Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozása

2024-02-13 08:52:00

„Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik” - válaszolta Havasi Bertalan a Telexnek arra a kérdésére, hogy mi a miniszterelnök álláspontja Magyar Péter állításaival kapcsolatosan.

Magyar Péter az egykori igazságügyminiszter Varga Judit exférje Facebook oldalán reagált Havasi Bertalan megjegyzésére.

" Most, hogy egymillióan láttátok a tegnapi Partizán interjúmat, szeretném megköszönni a felém irányuló támogatásotokat, szereteteteket, a tanácsaitokat és persze a kritikákat is. Hatalmas erőt ad a politikai spektrum minden oldaláról érkező többezer üzenet, amelyekre sajnos nem tudok egyenként válaszolni. Ma megtudhattam Havasi Berci miniszterelnöki szóvivőtől (ő arról ismert, hogy nyilatkozat helyett ellökdösi az újságírókat és ereklyeként őrzi Orbán Viktor kólás dobozát), hogy egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik. Nos, innen is üzenem Bercinek, hogy cseppet sem érzem magamat reménytelen helyzetben lévőnek, elképesztő jót fociztam délután a fiaimmal és nagyon régen nem éreztem magam ilyen motiváltnak, hogy végre megtisztítsuk a közéletet attól és azoktól, amitől és akiktől meg kell. Hétvégén kerül sor a miniszterelnöki évértékelő beszédre, amihez a magam módján én is igyekszem majd témát szolgáltatni."

Szombaton este lemondott Novák Katalin és Varga Judit

Az ellenzék által csak "K-hétvégének" nevezett belpolitikai vihar azért tört ki és sodorta el a jobboldal két nagyon népszerű női politikusát, mert napvilágra került K.Endrének a kegyelmi ügye.

Novák Katalin köztársasági elnök szombaton délután jelentette be lemondását, miután tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből.

Varga Judit exférje, Magyar Péter, nem sokkal Novák Katalin szombat esti lemondása után jelentette egy Facebook-posztban, hogy lemond minden állami cégben betöltött megbízatásáról, és nagyon keményen beolvasott Rogán Antalnak is. Vasárnap este interjút adott a Partizánnak, majd hétfőn újabb Facebook posztokat jelentetett meg. 

 

Magyar Péter elmondása szerint 2020 környékén behívták a Karmelitába, ahol megmondták neki, milyen lehetőségei vannak, ha el akar válni Varga Judittól. Később állítása szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal emberi kiszálltak a Diákhitel Központhoz, és számítógépeket foglaltak le. A hivatal vezetője azt mondta neki, hogy ez egy figyelmeztetés volt.

Hétfői posztjában arról írt, hogy Varga Judit kezdeményezte a korrupcióval vádolt Völner Pál leváltását a Schadl-ügy előtt, de a miniszterelnök nem engedte.