Alajos napja van. | 2024.06.21

Ingyenes sportkommentátor-képzést hirdet a közmédia

2024-02-13 07:59:00

Ismét meghirdette Sportkommentátor Programját a közmédia: a résztvevők a sport-televíziózás alapjait az ország legismertebb szakembereitől tanulhatják meg az M4 Sport világszínvonalú technológiával felszerelt stúdiójában.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodájának hétfői közleménye szerint az ambiciózus fiatalok a gyakorlati oktatás keretében próbaközvetítéseken is bizonyíthatják rátermettségüket, a legígéretesebb tehetségek pedig a párizsi olimpia tartalomgyártásába is bekapcsolódhatnak.

A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány a sport és a szakma iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várja. A közlemény szerint a közmédia tematikus képzésére felvételt nyert hallgatók a mentoraik, vagyis Magyarország legnézettebb sportcsatornájának munkatársai segítségével "az M4 Sport csúcstechnológiával felszerelt stúdiójában, a gyakorlatban sajátíthatják el a sportkommentátori szakma és a sport-televíziózás alapjait". A résztvevők helyszíni és stúdiós próbaközvetítések során a legnépszerűbb sportesemények kommentátoraiként is kipróbálhatják magukat.

"A sikeres felvételhez egy szóbeli és egy írásbeli teszten át vezet az út. A kis csoportokban zajló oktatásban a közmédia legkiválóbb sportkommentátorai vesznek részt mentorként és oktatóként. A több hónapos egyéni és csapatsport, valamint a Forma-1 területén zajló elméleti és gyakorlati foglalkozásokat is tartalmazó képzés végén a legígéretesebb tehetségek tagjai lehetnek annak a szakmai műhelynek, amely évtizedek óta meghatározza a magyar sportújságírást. Emellett a legjobbakra hatalmas lehetőség várhat az év két kiemelt sporteseménye, a labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az olimpia idején" - fogalmazott a közlemény.

Pályázni a jelentkezes@mtva.hu e-mail címen február 29-ig lehet, bővebb információ a media-akademia.hu oldalon található. A program március 18-án kezdődik, lezárultával a legeredményesebb résztvevőknek a közmédia szerződést és karrierlehetőséget kínálhat.