Gerzson napja van. | 2024.02.22

Csempészcigarettát találtak egy kisbuszban elrejtve Nagylaknál

2024-02-12 08:58:00

Csaknem ezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök elrejtve egy bolgár kisbuszban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

A pénzügyőrök Nagylaknál figyeltek fel egy bolgár kisbuszra, amely egy nyílászárókkal megrakott utánfutót is vontatott. A rutinellenőrzésre kísért járműszerelvény Belgiumba tartott öt utasával és csomagjaikkal - írta Juhászné Prantner Etelka, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

A jármű típusa, úticélja és a járőrök tapasztalata is azt "súgta", hogy alaposan át kell vizsgálniuk az autót; megérzésük beigazolódott, a tető- és ajtókárpitok, az ülések háttámlái, de még a karosszéria díszlécei alatt kialakított rejtekhelyek is különféle márkájú, bolgár zárjegyes cigarettával voltak kitömve.

A sofőr azt mondta, hogy nem tudott az elrejtett dohánytermékről, csak alkalmi gépkocsivezetőként dolgozik, és ezért az útért 200 eurót kapott - ismertette.

A pénzügyőrök 962 doboz, több mint kétmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást - tudatta a sajtóreferens.