Frigyes napja van. | 2024.07.18

A halmaji tolvaj rászokott a lopásra - letartóztatta a bíróság

2023-11-29 12:32:00

Az encsi rendőrök őrizetbe vettek egy tolvajt, aki a gyanúsítotti kihallgatását követően ismételten betört, és egy lopott kerékpárral indult haza.

Lopás miatt folytat nyomozást az Encsi Rendőrkapitányság egy 50 éves halmaji férfival szemben. Az elkövető 2023. november 20-a előtt Halmajon és Encsen öt alkalommal kerékpárt, élelmiszert, cipőt, kávéfőzőt, kéziszerszámokat és dohánytermékeket vitt el családi házak udvaráról.

A szikszói rendőrök az első lopás után, november 18-án elfogták a férfit, és előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, majd kihallgatását követően szabadon bocsátották. A járőrök november 19-én délután szintén intézkedtek a férfival szemben, és megállapították, hogy ismét betört, és egy lopott biciklivel indult Encsről az otthonába. Az elkövető folytatólagos kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A harmadik napon a tolvaj több halmaji háznál kísérelt meg lopni, de tetten érték, és a rendőrök újra előállították a kapitányságra, ahol őrizetbe is vették, a bíróság pedig letartóztatta.