Jolán napja van. | 2024.06.15

Szír migráns terítette a csempészcigit (videó)

2023-11-28 14:39:00

Egy Fejér vármegyei településre tartott a csempészáruval a szír férfi, amikor a NAV munkatársa rajtaütöttek. Magyar állampolgárságú cinkostársával közösen több mint 8 millió forint értékű illegális dohánytermékkel próbálkoztak az illegális piacról hasznot húzni.

A szír állampolgár igyekezett ellenszegülni a pénzügyőri utasításnak, amikor a NAV Merkúr bevetési egysége meglepte a csempészeket egy Fejér vármegyei ingatlan udvarán.

A szír illegális bevándorlónak magyarországi valós lakcíme nincs, tényleges tartózkodási helyét a hatóság előtt titkolta. A nyomozás adatai alapján legális jövedelemmel nem rendelkezik, a gyanú szerint magyarországi tartózkodását bűncselekmények elkövetéséből finanszírozta.

A cigarettát átvevő férfinél tartott kutatás során - az illegális jövedéki termékeken kívül - több mint 250 flakon értékesítésre szánt hamis mosószert is találtak.

A nyomozók a két elkövetőt pénzmosás bűntett és iparjogvédelmi jogok megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szír állampolgárt a nyomozó hatóság a kihallgatást követően őrizetbe vette, a Tatabányai Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.