Erik napja van. | 2024.05.18

Prostituáltaknak adott tovább bérelt ingatlanokat egy nő és egy férfi

2023-11-21 12:34:00

Vádat emeltek Nagykanizsán egy nő és egy férfi ellen, akik éveken át több tízmillió forintos bevételre tettek szert abból, hogy számos dunántúli nagyvárosban béreltek ingatlanokat, majd azokat prostituáltaknak adták tovább - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Németh Eszter közölte: a 49 éves férfi és a 43 éves nő 2018-tól egészen tavaly májusig Nagykanizsán, Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Zalaegerszegen vett bérbe lakásokat. A szerződések megkötésekor azonban eltitkolták a tulajdonosok előtt, hogy nem saját használatukra veszik igénybe az ingatlanokat, hanem azokat prostituáltaknak kínálják szobák igénybevételére.

A vádlottak a lakásokat ágyneművel, törölközőkkel és tisztálkodószerekkel látták el, majd a szobákat internetes oldalakon hirdették meg kiadásra. A telefonon jelentkező prostituáltak napi 12 ezer forintot fizettek egy-egy szobáért.

A férfi és a nő az eltelt évek alatt legkevesebb 65 millió forint bevételre tett szert, amiből személygépkocsikat, ingatlanokat és ékszereket vásároltak, valamint egy bankfiók széfjében is tároltak készpénzt.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottak ellen prostitúció elősegítésének bűntette és pénzmosás miatt emelt vádat, amelyben vagyonelkobzás elrendelése mellett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.