Frigyes napja van. | 2024.07.18

A Mátyás király úti tengelytörő kátyú a színes város fekete foltja

2023-09-25 13:54:06

Rengeteg fekete folt található Kazincbarcikán, amelyek néma sikolyként díszelegnek a falakra festett drága mázolmányok között. A fekete foltok leggyakrabban az elhanyagolt úttesteken, kátyú formájában bosszantják a barcikai polgárokat.

A gigantikus mázolmányok, a festett gumicsizmák, a virággal díszített rozsdás biciklik, a gaz közzé helyezett ízléstelen virágkosarak, förtelmes léc- és gumiabroncs "műalkotások" között, a kátyú, akár egy természetalkotta khm...khm... köztéri műalkotásként is elmehetne. Belefér a színes város szürreális világába.

Kazincbarcikán, a Mátyás király út 15-17-es számú ház lakói nem műalkotásként tekintenek az utcájukban - ahogy fogalmaztak - a bosszantó tengelytörő kátyúra, hanem olyan úthibára, amely komoly károkat okozhat az autókban.

Az ittlakók fizetik a sokak által csak a lakosság megsarcolásának nevezett kommunális adót, amelyból úgy tűnik, pár tízezer forint nem jut a kátyú kijavítására. Pedig az ottlakók már sokszor, és sokféleképpen próbálták a nagyságos városvezetésnek jelezni az úthibát.

Pénz lenne ennek az úthibának a javítására, ha többek között nem a luxusautók bérlésére, a haveri cégek kitömésére, a Kolormánia veszteségeinek a finanszírozására fordítanák.

Kazincbarcikán, országos viszonylatban nagyon magas helyi adóbevételek mellett, a Szitka Péter vezette baloldali többségű önkormányzat, a lakosságot példátlan magas helyi adókkal sarcolja. A helyi adókról az alábbi videóból tájékozódhat.

A Mátyás király úti lakók mindenkivel beszéltek, aki szóba állt velük, de semmi nem történt. A KolorApp nevű nagyon színes alkalmazáson is bejelentették x-szer a hibát, de megint nem történt semmi.

Miért is történne? A haveri cégeknek ez mikroszkópikus méret, kár az időt pocsékolni vele. Kazincbarcikán különben nem szokás a lakosságra költeni. 

Kérdéseinkkel keressük Szitka Péter polgármestert, és arra vagyunk kíváncsiak, hogy Kazincbarcikai egyes részein, miért olyan elhanyagoltak az utak, hiszen az elmúlt években több tízmilliárd forintból gazdálkodhatott a város! Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a Mátyás király úti kátyú mikor lesz kijavítva!