Rafael napja van. | 2024.06.20

Alagutat ástak a podgoricai felsőbírósághoz - vádat emeltek ellenük

2023-09-23 07:59:00

Bűnszervezet megalakítása, minősített rablás és bizonyítékok eltávolítása miatt emeltek vádat a podgoricai felsőbírósághoz vezető alagút megásói ellen - jelentette be a montenegrói belügyminiszter pénteken.

A montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) beszámolója szerint Filip Adzic közölte: a hat ember ellen távollétében emeltek vádat. Hozzátette: a felsőbíróság épületéhez az utca túloldaláról vezető alagút megásását egyértelműen hónapokig tervezhették, és több százezer euróba kerülhetett.

Az alagút a bíróság raktárába vezetett, ahol nagy mennyiségű kábítószert, fegyvert és bizonyítékot tároltak. A bíróság elnökének tájékoztatása szerint több fegyver is eltűnt, amelyek összesen öt ügyhöz köthetők.

A belügyminiszter arról is beszámolt, hogy az alagutat négy szerb és két, eddig nem azonosított állampolgárságú férfi ásta, ők azonban már elhagytak az országot, de voltak montenegrói segítőik is. A vádlottak egyike egy montenegrói nő, aki a felsőbírósággal szembeni lakást bérelte, ahonnan az ásás indult. A gyanú szerint a nő a felsőbíróság egy munkatársával és több bűnözővel is kapcsolatban állt.

Filip Adzic leszögezte, még mindig nem nyert bizonyosságot, hogy pontosan mit is terveztek az elkövetők az alagúttal.