Erik napja van. | 2024.05.18

Miskolcon nehéztüzérséggel lő egymásra a balos Veres Pál és a Gyurcsánypárt! ….oszt jónapot!

2023-09-23 06:40:22

Eldurvult a küzdelem a miskolci baloldalnál. Véget ért a négy évig tartó korlátlan közös lenyúlás és álláshalmozás, ami összetartotta a Veres Pál hátán a hatalomba visszaevickélt futottakat. A látszólagos egység vékonyka felszíne egy kitörni készülő tűzhányót takart, ami úgy látszik végleg elolvadt az indulatok tüzében, és véres háború tört ki a baloldali szavazatokért.

Miskolcot négyéve fosztogatók rádöbbentek, hogy rövidesen véget érhet a kiskirályságuk, mert új trónkövetelő jelent meg a baloldali láthatáron. Gyurcsány emberei bejelentették igényüket a városvezetésre, és ebben az új felállásban már nem terveznek Veres Pállal és néhány csatlósával.

Az egykori gimnáziumi igazgató nagyon megszerette a polgármesterséget. Néhány hónappal ezelőtt facebook bejegyzésben jelentette be, hogy 2024-ben újrázni akar, és a jelek szerint elszántan harcba indult Gyurcsányék ellen, akik jövőre nem támogatják jelöltségét.

Veres és a DK folyamatosan borsot tört egymás orra alá – Mokrai nem felejt!

A DK miskolci vadhajtása csak kényszerből működött együtt a polgármesterrel, és ahol tudtak, mindig keresztbe tettek előtte. Mokrai elvtársék soha nem látták szívesen a polgármesteri székben üldögélő Verest, akit, mint szükséges rosszat megtűrtek, de soha nem fogadtak el. A városi legenda szerint a rossz viszony a polgármester és a Gyurcsány-párt között ott csúcsosodott ki, amikor Veres nem volt hajlandó a DK fennhatóságát elfogadni.

A fenéket! A rossz viszony azért alakult ki, mert Veres nem értette meg, hogy neki nem lehet saját akarata, és a miskolci polgármesteri cím birtokosaként nem más, mint a helyi baloldal + a Jobbik összefogás kegyétől függő báb.

Néhány konfliktus után tettek róla, hogy Veres befolyása az irodájának falán ne nyúljon túl. A zöldfülű polgármester elkövette azt a hibát, hogy a hatalomra kiéhezett Mokrait nem terjesztette elő alpolgármesternek, és ezzel a lépésével minden hidat felégetett maga mögött. A dolgok mostani állása szerint úgy tűnik, a DK jövőre nem támogatja Veres Pál polgármesterjelöltségét.

Veres „dékátlanításba” kezdett

A Városháza egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy Maros Éva a Mikom ügyvezetője közös megegyezéssel távozott az önkormányzati médiát működtető cég éléről. Az egykori igazgatót a DK emberének tartották, és menesztése érzékenyen érintette a Gyurcsány-pártot, mert az önkormányzati választások előtt néhány hónappal a befolyásuk a nullára csökkent a miskolci tévénél és újságnál.

A DK egy ideges közleményben határolódott el Maros Éva menesztésétől!

„Azonnali hatállyal, indoklás nélkül és a várost vezető ellenzéki pártokkal való egyeztetést megkerülve távolította el tisztségéből Veres Pál polgármester a miskolci önkormányzati médiát működtető Mikom Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Maros Évát” – írták. Hozzátették: nem tűrik el , hogy propagandamédiát csináljanak a miskolciak tévéjéből és újságjából. „Nem fogjuk engedni, hogy a polgármester a saját kampányeszközeként kezelje az önkormányzati médiát. A miskolci önkormányzati médiának továbbra is politikailag független, szakmai alapokon kell működnie, amely kizárólag a Miskolcon élők érdekeit képviseli” – hangsúlyozták.

A DK szerint a miskolci önkormányzati médiának továbbra is politikailag független, szakmai alapokon kell működni

Gyurcsányék szerint a Mikomnak szakmai alapon működő, politikailag függetlennek kell maradni. A közlemény szerint Veres Pál az ellenzéki pártokat megkerülve, velük nem egyeztetve döntött Maros menesztéséről.

Álljunk meg egy pillanatra! Veres polgármesterként viselkedett, és valószínűleg elege lett belőle, hogy a feje fölött döntenek a miskolci önkormányzati cégeknél, amelyeket az MSZP és a DK tart megszállva.

A Mikom kapcsán Veres azért ébredt öntudatra, mert személyes hatalmát és polgármesteri jelöltségét látja veszélyben, ezért a kommunikációs cég irányítását nem hagyhatta ellenfelei kezén. Kár, hogy Veres Pál nem tud polgármester lenni a Miskolc Holdingnál is, amely továbbra is Gyurcsányék kezében van.

Veres Pál és a DK közötti véres küzdelem megmutatta, hogy Miskolcon a megválasztott polgármester a baloldali pártok bábja volt, és a valós hatalmat – különösen a gazdasági társaságok vezetését – Gyurcsány emberei uralták le. Láthatjuk az eredményt: Miskolc egy fél évszázadot fejlődött visza!

(Fotó forrása: internet)