Gerzson napja van. | 2024.02.22

Miskolcon némi osztogatással próbálnak négy év fosztogatást feledtetni

2023-09-20 14:49:00

A választások előtt kilenc hónappal szánalmas alamizsna-osztogatásba kezdett Miskolcon Veres Pál baloldali polgármester és a „Velünk a Város” „Együtt nyúljuk le a Várost” frakció. Négy évig a saját és a haverok zsebét tömegető baloldali társulat rádöbbent, lehet jövőre nincs tovább!

Több meghatározó vélemény szerint, Miskolc történetében, a Veres Pál hátán visszamászott baloldal elmúlt négyéves ténykedése, egy tatárjárással ér fel. Iszonyatos rombolást végeztek a tömegközlekedésben, a turizmusban, és a város fejlődése a nullára esett vissza. Miskolc egy koszos, elhanyagolt, elnéptelenedő, posztszovjet városra emlékeztet, ahol bizonyos kerületekben veszélyes sötétedés után az utcára menni, de van, ahol nappal sem tanácsos.

A sötét múlt homályából visszaszivárgó, a várost már egyszer tönkretevő baloldali haverok 2019 után mindent megszálltak. Miskolc Holdingnál megjelentek Gyurcsány emberei, és áldásos tevékenységük nyomán százakat rúgtak ki, fizetéseket csökkentettek, nem kímélték a fillérekért foglalkoztatott, fogyatékkal élő dolgozókat sem, akiktől a cafetériát vették el egy laza mozdulattal.

A polgármester a baloldal bábja

Magát függetlennek valló Veres, valójában minden hatáskör nélküli báb a baloldal kezében. Nem valószínű, hogy a polgármesternek lesz még négy éve, mert néhány kis törpe párton kívül, nincs erős támogatottsága. A DK szokásához híven folyamatosan bizonytalanságban tartotta Veres Pált, majd az utolsó pillanatban közölhették vele, hogy nem támogatják a 2024-es indulását, oszt jónapot!

A politikai manézs jeles képviselőinek, Szarka Dénesnek, Rokker Zsótinak, Bartha Györgynek a kiállása sem jelent valós támogatottságot. Úgy tűnik, hiába jött el Miskolcra a törpe MSZP teljes vezérkara, hogy a jövő évi helyhatósági választáson a lojalításáról biztosítsa Verest, ez a gesztus csak elhanyagolható mennyiségű szavazatot hozhat.

300 millió bulikra

A baloldal amíg nincs hatalmon, nagy hangon harsogja szociális érzékenységét, az emberek melletti kiállását, a demokrácia melletti elkötelezettségét. Amikor hazugságok útján hatalomra jut, éppen az ellenkezőjét teszi. Nagy ívben és vastagon tesz az emberekre, csak megszorításokban, baráti privatizációkban, hitelekben tud gondolkozni. Ez történt Miskolcon is.

Veres jövője egyre bizonytalanabb. Hiába vásárolta meg a Jobbik támogatását Szarka Dénesen keresztül egy üdülésügyi igazgatói poszttal, hiába támogatja a zsíros bödönből nagy kanállal meregető helyi MSZP, ez édes kevés a jövő évi választáson a polgármesteri poszt elnyeréséhez. Veres a rómaiak jól bevált hatalmi technikájához folyamodott, és cirkusszal próbálja megvásárolni a miskolciak szavazatát. "Kenyeret a népnek" nem tud adni, mert a baloldali haverok mindenre rátették a kezüket.

Hollósy András szerint, egy év alatt majd 300 millió Ft-ot tapsolt el a baloldali városvezetés bulikra és fesztiválokra, 100 milliós tételben költöttek saját üdülőjének felújítására, 10 milliós tételekben luxusutakra és vacsorákra, ugyanennyit kreált pozíciók és sportállások kifizetésére. Fesztiválcunami helyett a miskolciak valós problémáit kellett volna előtérbe helyezni.

Hírtelen mindenre lett pénz 

A Fidesz-szóvivő azt vetette Veres Pál szemére, hogy egy éve, még öles hasábokkal, fekete-fehér színekkel, végveszéllyel riogatott a baloldali városvezetés szócsöve, a Miskolci Napló. Nincs pénz semmire! Aztán kiderült, hogy van!

- A bulik és a vacsorák helyett, működő tömegközlekedésre, biztonságos városra, élhető környezetre, és igazi jövőképet kellene a fiataloknak mutatni - mondta Hollósy András.