Móric napja van. | 2023.09.22

Orbán Viktor: a főispánoknak partnerként kell az emberek felé fordulniuk

2023-09-18 10:22:00

Megbeszélést tartott az újonnan kinevezett főispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban hétfő reggel - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az eligazításon részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is.

A miniszterelnök szerint kormánya már sokszor bebizonyította, hogy nehéz időkben is képes kezelni a kihívásokat, most is mindent megtesznek családok, a munkahelyek és a gazdaság védelme érdekében.

A főispánok ugyan egy hivatalt vezetnek, de nem hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk - idézte a kormányfő szavait Havasi Bertalan.

(Címlapfotó: Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j) megbeszélést tart az újonnan kinevezett főispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval (b) és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral (b3) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 18-án. A kormányfő mellett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár (háttal).)