Ida napja van. | 2024.04.13

Kazincbarcikán újabb 67 millió forintos Kolorcity beruházás vált az enyészet martalékává

2023-09-17 13:47:38

40 millió forintot költött Szitka Péter vezette önkormányzat a kazincbarcikaiak adójából egy újabb, teljesen felesleges beruházásra. Összességében 67 millió forintból megépült, úgynevezett Erdei Bringapark elnevezésű, gaztengerben úszó valamit, a magyar állam az "Aktív Magyarország Programból" 27 millió forinttal támogatott. Láthatjuk az eredményt.

Kazincbarcikán röpködnek a több tízmillió forintok a teljesen haszontalan fejlesztésekre, vagy "Kolorcity nemtudomminek" csúfolt pénzpazarlásokra. A körforgalomban lévő unikornis például 40 millió, az oroszlán 25 millió forintba került. A falak tele vannak drága mázolmányokkal, amelyek az égvilágon semmilyen kézzelfogható hasznot nem hoznak a kazincbarcikaiaknak.

Patakokban folyik a kazincbarcikaiak pénze a haveri körhöz, a városvezetés által használt luxusautókra, az import elvtársak kimagasló béreire, a baloldali városvezetés Kolorcity mániájára! 

Közben helyi adókkal kizsigerelik a polgárokat úgy, hogy országos szinten az egyik legtöbb iparűzési adó folyik be a kazincbarcikai önkormányzathoz.

Az elhibázott városvezetési stratégiának - amely csak a saját zsebek tömögetéséről szól - megvan az eredménye! Kazincbarcika szellemvárossá vált. Már csak húszezernél valamivel többen laknak a városban. A veszteséges Kolorcity marhaságok, a városvezetés luxus autóinak a finanszírozása, a lakosságot kimagasló helyi adókkal való kizsigerelése helyett, meg kellene állítani a város rohamos elnéptelenedését.

Erre azonban nem elég az életnagyságú mézeskalács házikók, a festett gumicsizmák, a mázolt falak, a mindenhol fellelhető rozsdás biciklik, a förtelmes léc- és autógumi förmedvények, az idős baloldali lakók félrevezetése, és a haveri kör zsebeinek a folyamatos tömögetése. 

Mire Kazincbarcika józan gondolkozású, és a jövő iránt felelősséget vállaló lakossága felébred, Szitka Péter és csapata után, elnéptelenedett, színes mázolmányokkal tele festett üres szellemházak, fenntarthatatlan és veszteséges gigaberuházások maradnak.