Valter napja van. | 2024.07.16

Hat évvel ezelőtti emberölés elkövetője ellen emeltek vádat Pécsen

2023-06-01 14:25:00

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Vármegyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, akit egy 2017-ben elkövetett gyilkosság gyanúsítottjaként tavaly decemberben fogott el a rendőrség - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy a vádlott és későbbi áldozata egy kis baranyai faluban éltek, gyakran együtt italoztak, ahogy ez 2017 júniusának közepén - a gyilkosság napján - is történt a sértett lakásánál.

------HÍRDETÉS-----------------------------------------------------------------------

A két férfi között szóváltás alakult ki, majd a vádlott egy konyhakéssel halálos sebet ejtve nyakon szúrta barátját.

A férfi a holttestet pokrócba tekerte és garázsának szerelőaknájába dobta, majd hamut, meszet és hulladékot szórt rá, míg az áldozat ruháit, használati tárgyait és a gyilkos fegyvert eldobta.

Az eltűnt férfit néhány nap múlva keresni kezdték a faluban, majd később a rendőrség a körözését is elrendelte.

A vádlott 2021 januárjában egy falubelijével a házát elcserélte és az új lakónak azt mondta: garázsban elásta korábban elpusztult kutyáját, ezért annak maradványait elviszi magával az új házához.

A közlemény szerint a férfi ebben az időszakban, részegen, többször tett utalást falubeli ismerőseinek arra, hogy egykori barátját megölte.

A rendőrség 2022 decemberében, házkutatás során találta meg az elhunyt csontjait a vádlott új otthonának padlásán. A vádlott azóta letartóztatásban van.
A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon múlt év decemberében sajtótájékoztatón jelentették be, hogy egy 2017-ben elkövetett emberölés feltételezett elkövetőjét fogták el Bosta községben.

Az akkori tájékoztatás szerint az emberölés gyanúsítottja a gyilkosság után öt nappal jelentette be a rendőrségen, hogy barátja eltűnt. A férfi azt állította, hogy összeveszett a barátjával, és azóta nincs híre róla.