Frigyes napja van. | 2024.07.18

Az áradó Sajó két gyereket sodort el

2023-06-01 09:59:00
Ez tényleg nem sokon múlott, az áradó Sajó sodort el két gyereket - írta a BIP a BAZ VRMFK Információs Portálja. Játéknak indult, majdnem tragédia lett belőle. Gyerekek játszottak a napokban Girincsnél, a Sajó folyó partján. Ketten belemásztak egy kikötött csónakba, aminek köteléke eloldódott. A sebesen áradó folyó hátára vette a csónakot és vitte a megrettent fiúkkal együtt.

------HÍRDETÉS-----------------------------------------------------------------------

A sodrólendületet egy hordaléksziget akasztotta meg Kiscsécsnél. A 11 és 12 éves fiú, a biztonságot nyújtó szigetet választotta az imbolygó lélekvesztő helyett. Kiugrottak, a hordalékszigetre és ott vártak megmentőikre. Mindeközben már értesítették a rendőröket a történtekről.
 
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínre siettek, majd látták a két gyereket, akik kétségbeesve kiabáltak segítségért. A rendőrök a gyors helyzetértékelést követően riasztották a Katasztrófavédelem munkatársait, akik a rendőrökkel együtt motorcsónakkal menekítették ki a gyerekeket az áradó Sajó fogságából. A járőrök a már parton várakozó szülőknek pedig sérülésmentesen átadták a gyerekeket. Az áradó Sajó nem játék!