Gedeon napja van. | 2024.03.28

Europol: gyermekek szexuális kizsákmányolásának hat áldozatát azonosították az interneten

2023-05-26 16:44:00

Gyermekpornográfia és kiskorúak szexuális kizsákmányolásának hat áldozatát, köztük egy alig párnapos csecsemőt azonosítottak, egy elkövetőt pedig előállítottak egy nemzetközi internetes nyomozás eredményeként - tájékoztatott az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

------------------------------------------------------------------------------------------HÍRDETÉS

A közlemény szerint huszonhét ország illetékes hatóságainak bevonásával végzett online nyomozás eredményeként feltárt, a szexuális kizsákmányolás hat gyermek áldozatát sikerült megmenteni a folytatódó bántalmazástól.

Közölték: május 8. és 19. között több mint 30 szakember dolgozott az Europol központjában, hogy azonosítsák a gyermekek szexuális zaklatását és kizsákmányolását ábrázoló, interneten fellelhető anyagok áldozatait és az elkövetőket. Az átfésült weboldalak között több mint 460 ilyen tartalmú kép- és videofájlt találtak, némelyiken az abuzált gyermek néhánynapos volt.

Ezenkívül további 236 esetben azonosították a gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló anyagok származási országát, ezek estében nemzeti szinten folyik a nyomozás a további áldozatok azonosítása érdekében - tájékoztattak.

A műveletben Ausztrália, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Csehország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Dánia, Finnország, Franciaország, Georgia (Grúzia), Görögország, Horvátország, Írország, Kanada, Kolumbia, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország illetékes hatóságai vettek részt.