Vencel napja van. | 2023.09.28

Letartóztattak egy férfit, aki gondozására bízott időseket bántalmazott szexuálisan Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023-05-25 19:24:00

Letartóztattak egy 34 éves férfit, aki a gondozására bízott időseket szexuálisan bántalmazta és rendszeresen verte Jász-Nagykun-Szolnok vármegye egyik idősek otthonában; a döntés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett - közölte a vármegyei főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

------------------------------------------------------------------------------------------HÍRDETÉS

A közlemény szerint a vádhatóság szexuális erőszak, valamint bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatását.

Az intézményben dolgozó férfi 2023 februárja és május 23. között az ott gondozásban lévő idősek közül egy 77 éves nőt, illetve egy másik - még nem azonosított - ápoltat, akik betegség miatt védekezésre képtelen állapotban voltak, rendszeresen, az éjszakai műszakban részben erőszakkal, fenyegetéssel szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerített - közölte a főügyészség.

A férfi ugyanebben az időszakban a gondozottakat - a szexuális cselekménytől függetlenül is - többször bántalmazta, kézzel ütötte - írta főügyészség.

A bíróság csütörtöki döntésével szemben a gyanúsított és védője is fellebbezett.