Tivadar napja van. | 2024.04.20

Időjárás-jelentés

2023-05-25 17:54:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------
Kontinensünk döntő részének időjárását továbbra is az az anticiklon határozza meg, melynek középpontja a Brit-szigetektől nyugatra található, ezért azon a területen derült és eseménytelen az idő. A magasnyomás peremén azonban lokálisan kialakulnak záporok, zivatarok, melyeket néhol felhőszakadás kísér.

Európában csupán a Skandináv-félszigeten jelentkezik ciklonális tevékenység. A félszigetet egy hidegfront szeli ketté, mely mentén eső, zápor nagyobb területen is előfordul.

A hőmérséklet csúcsértéke a kontinens északnyugati részén nagyrészt 20 fok alatt marad, míg délkelet felé haladva a 25 fok feletti értékek jellemzőek, 30 fokot csak kevés helyről jelentettek.

A Kárpát-medence időjárását az anticiklon határozza meg, az egyre inkább labilizálódó légkörben pénteken már elszórtan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, emellett már az északi szelet is erős lökések kísérhetik.

------------------------------------------------------------------------------------------HÍRDETÉS

Várható időjárás péntek éjfélig:
--------------------------------
Csütörtökön és pénteken is gomolyfelhős, napos idő várható, pénteken időnként erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Csütörtökön napközben és éjszaka egy-egy helyen, pénteken elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, melyeket ekkor már felhőszakadás kísérhet, északnyugaton a legkisebb a csapadék esélye.

Az északias szelet élénk, pénteken a Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik, zivatar környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23 és 29 fok között valószínű.