Auguszta napja van. | 2023.03.29

Időjárás-jelentés

2023-03-19 15:29:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------
Az időjárási frontok továbbra is csak a kontinens nyugati és északi tájait érintik. Arrafelé több helyen esik az eső, Skandinávia északi részén pedig havazik. A középső és keleti részek időjárását ugyanakkor továbbra is magasnyomás alakítja. Az enyhe légtömeg egyre nagyobb területet nyer, már csak a Kelet-európai-síkságon és az északi államokban hideg az idő.

A Kárpát-medencét hétfőn nyugat felől egy gyenge hidegfront éri el, de ez az átmeneti felhősebb időt kivéve érzékelhető változást nem okoz.

Várható időjárás hétfő éjfélig:
-------------------------------
Vasárnap fátyolfelhők sávjai vonulnak nyugatról kelet felé. Ezek mellett még vasárnap is alapvetően napos idő várható, de a felhőzet délutántól időszakosan vastagabb lehet. Csapadék nem lesz. Éjszaka országszerte megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és csak hétfő délelőtt északnyugat felől kezd csökkenni. Hétfőn helyenként jelentéktelen eső, futó zápor előfordulhat.

A délies, majd hétfőn az északnyugati szelet néhol élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, csupán az Északi-középhegységben fordulhat elő gyenge fagy.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 12 és 17 fok között valószínű.